Червените магически свитъци. Книга 1 от Най-древните проклятия - Касандра Клеър

Червените магически свитъци. Книга 1 от Най-древните проклятия
Автор: Касандра Клеър
Обем: 344 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Ибис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-01-16
Нашата цена: 15.38 лв
 

„Най-древните проклятия“ е нова поредица от света на ловците на сенки, която проследява приключенията на магьосника Магнус Бейн и ловеца на сенки Алек Лайтууд.

Всичко, което Магнус Бейн иска, е почивка – продължително пътешествие из Европа, заедно с Алек Лайтууд. Но когато двамата се установяват в Париж, стар приятел на Магнус пристига с новини за демонопоклоннически култ, наречен „Алената ръка“, който създава хаос по света. Култ, основан от самия Магнус преди години. Като шега.

Сега Магнус и Алек трябва да се надпреварват с времето, обикаляйки из Европа, за да открият неуловимия лидер на „Алената ръка“, преди да е причинил още повече щети. Сякаш не е достатъчно лошо, че почивката им е съсипана, но сега и демони ги спъват при всяка тяхна стъпка, и става още по-трудно да отличиш приятел от враг.

Докато намирането на отговори става все по-наложително, Магнус и Алек ще трябва да се доверят един на друг повече от всякога. Дори и това да означава да разкрият тайни, които и двамата пазят дълбоко в себе си...