Флъш - Вирджиния Улф

Флъш
Автор: Вирджиния Улф
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 170х230
Издател: ИК "Кръг"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2021-01-17
Нашата цена: 18.11 лв
 

„Флъш“ разказва за живота на кокер шпаньола, вероятно оставил най-ярка следа в историята… Става дума за кучето на английската поетеса Елизабет Барет Браунинг, което тя увековечава неведнъж в дневниците и писмата си.

„Флъш“ е книга с необикновена съдба! Вирджиния Улф започва работа по нея след продължителния творчески процес по шедьовъра си „Вълните“ (1931) и я приема повече като литературен експеримент, отколкото като творба, с която да обогати биографията си. Но през 1933-та текстът се публикува в книга и резултатът изненадва всички – „Флъш“ се радва на толкова голям успех сред читателите, че става един от най-харесваните романи на британската писателка.

Флъш е кокер шпаньол от най-висок клас. Ушите му са красиви, краката му са изящни, а козината му блести като злато. През лятото на 1842 година той прекрачва прага на голяма къща в Лондон и става домашен любимец на английската поетеса Елизабет Барет Браунинг. Към нея Флъш веднага изпитва безусловната любов, която цял живот ще го кара да ѝ служи вярно. Дори при появата на опасен враг…

Вирджиния Улф разказва пленителната история на кокер шпаньола, който Елизабет Браунинг често споменава в истинските си писма. Смесица между реалност и фантазия, „Флъш“ е един от най-очарователните романи в модерната класика!