Моят чичо Осуалд - Роалд Дал

Моят чичо Осуалд
Автор: Роалд Дал
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-01-21
Нашата цена: 13.65 лв
 

„Обожавам лудорийките!“

Из дневниците на Осуалд, том XIV

„Моят чичо Осуалд“ е роман за възрастни от Роалд Дал. Главен герой е чичо Осуалд – персонаж, изиграл главна роля в два от предишните разкази на автора.
Познавач, бонвиван, колекционер на паяци, скорпиони и бастуни, любител на операта, експерт по китайски порцелан, прелъстител на жени и без съмнение, най-големият развратник на всички времена
Младият Осуалд открива най-силния афродизиак на света — т.нар. „суданска муха“, и с приготвените таблетки за потентност, срещу добро заплащане, успява да се замогне. Планът на Осуалд е да продава на добра цена семенна течност на жени, които биха искали да имат дете от гений или от монарх, сред които е и цар Борис от България. Започват щури приключения без оглед на време и място…
Дал често изгражда героите си въз основа на хора, които среща в реалния живот.
Романът е публикуван за първи път през 1979 г.

Роалд Дал (1916 – 1990) е британски писател хуморист от норвежки произход. Известен е с късите си разкази, произведенията си за деца, както и с това, че е участвал във Втората световна война като пилот на боен самолет. Неговите най-популярни детски романи са „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Матилда“, „Вещици“ и много други, а за възрастни е прочутият майстор на РАЗКАЗИТЕ С НЕОЧАКВАН КРАЙ. Рождената дата на писателя – 13 септември – е обявена за Световен ден на Роалд Дал и от 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света.
Обичал да отглежда орхидеи, да колекционира произведения на изкуството, да пие вино, да играе снукър и да гледа надбягвания с хрътки.

„Малко глупости от време на време са наслада и за най-мъдрия човек.“

Роалд Дал