Трябваше да взривим проклетите врати... и други житейски уроци - Майкъл Кейн

Трябваше да взривим проклетите врати... и други житейски уроци
Автор: Майкъл Кейн
Обем: 264 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-02-13
Нашата цена: 17.60 лв
 

Холивудската легенда и британско национално съкровище сър Майкъл Кейн споделя мърдост, забавни истории, куриозни случки и уменията, на които го е научил животът по време на забележителната му кариера.

Майкъл Кейн участва в над 150 филма, сред които се открояват британските класики Алфи и Италианската афера, ролята на Алфред в трилогията за Черния рицар на Кристофър Нолън, както и отличените му с „Оскар“ роли в Хана и нейните сестри на Уди Алън и Правилата на дома. Кейн е в стихията си в напълно различни роли, демонстрирайки талант, който прави актьорската игра да изглежда като най-лесното нещо на света.

Той добре познава цената на успеха - достигнал е върховете в своя занаят, започвайки по най-трудния начин. Както самият той казва: „Малките роли могат да доведат до големи неща. И ако достатъчно дълго вършите правилните неща, звездите най-сетне се подреждат във ваша полза.“

Сега, от висотата на своите 85 години, сър Майкъл Кейн иска да сподели всичко, на което го е научил животът.

Разкриваща и удивителен талант за разказване, тази книга представя Кейн като неустоимо забавен в цялата си мъдрост.

Сър Майкъл Кейн е жива легенда на британското кино - кариерата му обхваща повече от шест десетилетия. Носител е на награда „Сателит“, две награди БАФТА и три награди „Златен глобус“, номиниран е за три награди „Еми“. Награда Оскар печели два пъти: за най-добра поддържаща мъжка роля в „Хана и нейните сестри“ (1986) на Уди Алън и за „Правилата на дома“ (1999) на Ласе Халстрьом.