Кръстът. Трета книга от трилогията за комисар Байер - Ингар Йонсрюд

Кръстът. Трета книга от трилогията за комисар Байер
Автор: Ингар Йонсрюд
Обем: 528 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-02-13
Нашата цена: 21.12 лв
 

Фредрик Байер и Кафа Икбал разследват двойното убийство на значима фигура от норвежкия бизнес елит и приятелката му, открити мъртви в автомивка в центъра на Осло. По същото време безследно изчезва и телевизионна репортерка, която разполага с информация за покойния баща на Фредрик. В хода на разследването комисарят ще се сблъска със собственото си минало и с тайните на баща си, за които не е подозирал. Следата отвежда до загадъчна „Организация“ под закрилата на властимащите, а Фредрик ще бъде изправен пред решаващия въпрос: На кого може да има доверие и дали партньорката му Кафа не крие нещо от него…

Ингар Йонсрюд за пореден път поднася един изкусен трилър, венец на трилогията, утвърдила го като безспорен майстор на жанра в световен мащаб.

Истинският наследник на трилогията „Милениум“.

„Ил Фато Котидиано“

Едва появил се на литературната сцена, норвежкият журналист и писател Ингар Йонсрюд (р. 1974 г.) е обявен за новата звезда на криминалния жанр, с ярка индивидуалност и открояващ се почерк.

Веднага след излизането си през 2015 г. дебютният му роман, първа книга от трилогията за комисар Байер, се превръща в бестселър, високо оценен от критици и читатели, а правата за неговото издаване са продадени в 20 страни. „Виенското братство“ е майсторски изграден конспиративен трилър, в който исторически събития се преплитат със съвременната политическа реалност и живота в сянката на страха от тероризма. Втората книга от поредицата носи заглавие Калипсо.