Мравин и планетата Гора - Великан Василева

Мравин и планетата Гора
Автор: Великан Василева
Обем: 36 стр.
Формат в мм.: 200х220
Издател: ИК "Колибри"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2021-02-13
Нашата цена: 14.08 лв
 

Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. „Мравин и планетата Гора“ отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.

"Приказният свят на Мравин ще ви разкрие по вълшебен и достъпен начин теми, за които или трудно се говори, или често се мълчи", коментира книжката психологът д-р Иванина Анчева. "И "винаги има решение!" Често то е да се опитаме да приемем, да разберем света на другия, който може да "вижда" с ръцете си, размества буквите на думите, останал е без дом, перата му са черни, а не бели, както сме свикнали, или има една друга любов в живота си. Уж е по-различен от нас, а в същото време усмивките ни са еднакви. Приятно пътуване!"

Псевдонимът Великан Василева има сантиментална стойност за автора, защото скъп на сърцето ѝ човек я е наричал „великан“.

Идеята за написването на книжката идва от човека, на когото е посветена, и нуждата от детска литература, която да разказва за „различните“, животните и насекомите.

„Мравин и планетата Гора“ е първата книга от поредица, която предстои.