На свобода! - Агнеш Месьой

На свобода!
Автор: Агнеш Месьой
Обем: 424 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Емас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-02-21
Нашата цена: 12.74 лв
 

„Следвай неотстъпно мечтата си и тя ще се сбъдне!“ – ни казва Агнеш Месьой с историята на 16-годишния Дани, героят на книгата „На свобода!“.

Дани е обикновено момче, не познава баща си и живее с майка си, справя се много добре в училище, без да е първенецът на класа, свири прекрасно на китара, фен е на „Барса“ и мечтае да си има момиче. Но обикновеното е дотук. Защото Дани има вродена аномалия и е трудно подвижен.
Животът му следва своя ежедневен, строго определен ход. Докато един ден, след скандал с майка си, момчето не се решава на отчаяна стъпка – с нейната карта си купува самолетен билет за Мюнхен, за да види баща си. След несъстоялата се среща, окрилен от новооткритите си възможности, Дани тръгва на стоп през половин Европа – в инвалидна количка и с патерици. Редят се Амстердам, Париж, Южна Франция, срещи с монахини, графове, проститутки, наркомани, еколози... Нищо не може да го спре по пътя му към следващата мечта: Барселона и мач на „Барса“... А и въпросът с момичето май не е неразрешим. Просто трябва да повярва в себе си.

Агнеш Месьой е сред големите имена на съвременната унгарска литература за млада публика. През 2018 г. тя получи Специалната награда на Международния съвет за детско-юношеска литература за цялостно творчество.