Кратка история на всичко - Кен Уилбър

Кратка история на всичко
Автор: Кен Уилбър
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 140х215
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-03-06
Нашата цена: 18.20 лв
 

Има ли една-единствена истина за развитието на човека?

Според Кен Уилбър – не. По увлекателен начин той ни въвежда в своята иновативна идея за четирите „квадранта“ на развитие – според нея всяка стъпка в еволюцията на човека включва вътрешно и външно измерение, а всяко от тях има индивидуален и колективен аспект.

В „Кратка история на всичко“ Кен Уилбър, наричан още Айнщайн на съзнанието, ни повежда на пътешествие през времето и пространството, от дълбините на човешката душа до необята на космоса. Обхващайки невъобразимо дългия период от Големия взрив до навечерието на XXI век, той ни представя противоречивите пътища, по които са еволюирали хората – физически, емоционално, интелектуално, нравствено и духовно.

Уилбър разбива на пух и прах заблужденията, с които сме свикнали да живеем. Поставяйки под въпрос както утвърдени „научни“ теории, така и определени духовни постулати, той ни дава един алтернативен поглед върху света и човека, подканвайки всеки от нас сам да стигне до своята истина.

Той обаче не спира дотук. Докато разплита мистериите на човешката същност, Уилбър засяга множество наболели в наши дни въпроси – как се променят ролите на мъжете и жените, докъде ще ни отведе мултикултурализ­мът, има ли място духовността в модерното общество и как да живеем в хармония с природата.

Истината действително ще ви направи свободни, но само ако осъзнаете, че съществува повече от един вид истина.