Натюрморт - Вал Макдърмид

Натюрморт
Автор: Вал Макдърмид
Обем: 480 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-03-14
Нашата цена: 19.27 лв
 

Призната за един от най-добрите автори на криминални романи, с множество награди и армия от верни фенове по целия свят, Вал Макдърмид се завръща с новия приковаващ роман от успешната поредица за Карен Пири, която оглавява отдел „Студени досиета“ на шотландската полиция. В „Натюрморт” главен инспектор Пири поема по опасни следи, натъквайки се на измами, манипулации, заблуди, удари под кръста, насилие и убийства.

В една мразовита сутрин екипажът на риболовна лодка попада на тяло в морето. Бързо става ясно, че мъртвецът е бил главният заподозрян в разследване от преди десетилетие, когато важен държавен служител изчезва безследно. Карен Пири последна е преглеждала досието по случая и се оказва въвлечена в зловещ свят на предателства и мрачни тайни. Паралелно с това тя се заема с друг случай, който предизвиква още повече догадки.

В гараж в едно спокойно предградие е открит скелет, който явно е скрит тук от години. Някъде на свобода се разхожда убиец, който никога не е бил изправен пред правосъдието, и Карен възнамерява да поправи това. Докато работи по двата нови случая, тя започва да разплита сложна мрежа от лъжи, за които никой не е предполагал толкова години. Но лъжите и тайните, които започват да излизат на повърхността, могат да се окажат със смъртоносен заряд, защото някой е твърдо решен те да си останат такива завинаги.