Работа с агенти на терен - Джон льо Каре

Работа с агенти на терен
Автор: Джон льо Каре
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-03-14
Нашата цена: 15.84 лв
 

Нат – ветеран от британското разузнаване, се е прибрал в Лондон при многострадалната си съпруга Пру, убеден, че 47-годишния му стаж на резидент е приключил. Службата обаче му възлага нова задача: да поеме Приюта – подчинена на лондонската дирекция недействаща подрезидентура – бунище за преселени изменници с нулева стойност, сред които като „пò стока” се откроява единствено Флорънс, взела на прицел ръководството на отдел „Русия” и украински олигарх с интереси в Русия.

Освен шпионин, Нат е и запален играч на бадминтон. Понеделнишкият му противник Ед – особняк и върл противник на Брекзит и Тръмп – успява да въвлече Пру, Флорънс и самия Нат в смразяваща кръвта, но и изпълнена с мрачен хумор типична за съвремието ни история, описана от един от най-великите майстори на перото на епохата.

Джон льо Каре (р. 1931 г.) е литературният псевдоним на Дейвид Корнуел – едно от най-големите имена в света на шпионския трилър. Произведенията му се отличават с високата си литературна стойност. Льо Каре се прочува като върхов майстор на елегантния стил, умело заплетената фабула и остроумния диалог. Той познава отвътре света на шпионажа и достойно продължава вековната традиция, поставена още от Кристофър Марлоу и доразвита в наши дни от Греъм Грийн, Съмърсет Моъм и Джон Диксън Кар.

Автор на трийсетина романа, в които действието неизменно се развива в годините на Студената война, Джон льо Каре е работил за МИ-5 и МИ-6 от 1950 до 1960 г. и е наясно с действията, подбудите и морала на професионалистите от този свят в света, какъвто е разузнаването. Известност му донася „Шпионинът, който дойде от студа“, а най-четените му романи са тези от серията за Джордж Смайли. Трилърите на Джон льо Каре са доста добре познати в България, като след тях са и издадените от „Колибри“ „Най-търсеният човек“, „Дама, поп, асо, шпионин“, „Изменник по вкуса ни“, „Достопочтеният ученик“ и „Екипът на Смайли“.