Електронният базар - Робин Блор

Електронният базар
Автор: Робин Блор
Обем: 342 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Екслибрис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-12-22
Нашата цена: 7.28 лв
 

Електронният базар е бързо развиващата се електронна икономика, която постепенно поглъща всички национални икономики в света. Това е огромен и шумен пазар, където търговци от най-различни краища на планетата продават всичко - от копринени чорапи до време за ползване на общ ресурс. В някои кътчета на този базар вървят безкрайни пазарлъци между клиентите и търговците, а в други бизнесът се извършва със скоростта на светлината. На едно място се провежда търг за електронни компоненти, а другаде за миг се сключват сделки с дялове и акции посредством онлайн брокери.
Някъде виждате благотворителни сергии, а на едно щракване разстояние намирате такива, които не продават нищо - стоящите зад щанда искат само да ви привлекат към едно или друго политическо движение и просто ви връчват листовки, когато минавате покрай тях. В съмнителните кътчета на пазара се продават незаконни стоки, а хора, които сте смятали за по-почтени, се редят на опашка да си ги купят. Понякога срещате роботи, които записват цените на килимите и платовете и ги докладват на господарите си, въртящи бизнеса си в друга част на базара.
Има и нетърговско пространство - тук посетителите с часове говорят помежду си за необикновените неща, които са открили в някое тъмно ъгълче, където се продават японски вериги за дъжд или тибетски молитвени колела. Ако се заслушате, може би ще научите за изключителната анимирана игра с лъчеви оръжия и извънземни, на която са попаднали едновременно 100 000 тийнейджъри.
Рок музика звучи, когато минавате през магазините за дрехи с тримерни витрини и виртуални пробни. На щанда за здравословна храна ще чуете ритмите на новото поколение - перуански гайди, примесени със звука на водопад. Магазините за храни и всевъзможни стоки се простират в безкрайността, но всеки е толкова близо до вас, колкото пожелаете - достатъчни са няколко щраквания и влизате.
И така върви икономическият живот в прекрасния нов свят на електронния базар.

Култовата бизнескнига за Интернет - написана завладяващо, с предизвикателство, въображение и визия.

Джими Трейбиг, Tandem Computer

Онези, които приемат общата теза на Блор, сигурно ще приемат и тази книга като класическо произведение, заслужаващо постоянно място в библиотеката им.

Publishers Weekly, август 2000 г.

Лексикон на термини, философии, теория на управление и практически съвети, свързани с Интернет.

e.Business, септември 2000 г.

Добре премерено попадение в центъра на информационната и бизнес революция.

Financial Times, юли 2000 г.

Полезна и информативна... Много политически идеи в тази книга изглеждат твърде интересни.

Sunday Times, Book of the Week

Всичко е възможно, стига да може да си го представите - също като в Хогсмийд от книгите за Хари Потър.

Loyalty Magazine, август 2000 г.