Кърт Вонегът - Събрани разкази в два тома - Кърт Вонегът

Кърт Вонегът - Събрани разкази в два тома
Автор: Кърт Вонегът
Обем: 1344 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Сиела"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2021-06-05
Нашата цена: 42.91 лв
 

„Събрани разкази“ е библиофилско издание, което съдържа всички – да, всички! – разкази на Кърт Вонегът. В тези два тома читателите ще открият забележителното остроумие, хумор, човечност и литературно майсторство на всепризнатия за един от най-големите разказвачи на XX век писател.

Колекцията съдържа цели деветдесет и един разказа, публикувани както приживе, така и след смъртта на Вонегът. За първи път читателите ще получат възможност да се срещнат и с непубликувани досега истории. В предговора на Дейв Егърс и придружаващите текстове на съставителите Джером Клинковиц и Дан Уейкфийлд ще открият всичко важно за автора на знакови романи като „Кланица пет“, „Фарс или никога вече самота“, „Фокус-бокус“ и за света, в който твори.

Тук са представени кратките разкази, които Кърт Вонегът е искал обществеността да види. Приживе той успешно е издал приблизително половината такива. Когато списание отхвърля особено силно произведение, агентът му без капка ирония го съветва: „Запази го за събрани съчинения на творбите ти, които ще бъдат публикувани един ден, щом станеш прочут. Което може и да отнеме известно време.

От съставителите