Демелза - Уинстън Греъм

Демелза
Автор: Уинстън Греъм
Обем: 522 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-06-05
Нашата цена: 20.02 лв
 

„ДЕМЕЛЗА“ е вторият роман от поредицата от дванайсет исторически романа за Полдарк на Уинстън Греъм – завладяваща и затрогваща сага, разиграваща се сред величествените пейзажи на Корнуол. Публикувана е през 1946 г. Действието започва през май 1788 г., шест месеца след финалните събития, разказани в „Рос Полдарк“. Докато първият роман завършва с триумф за Демелза, вторият от поредицата се затваря с трагичната смърт на първото ѝ дете. Освен това финансите на Рос са в лошо състояние и той и Демелза трябва да продадат редица важни семейни и фермерски предмети, включително добитък. Рос е принуден да закрие компанията за топене на мед. Винаги воден от пламенните си възгледи за несправедливостите по света, Рос подема битка срещу силните на деня и влиза в дългогодишен раздор не само с местните представители на закона, но и с могъщия Джордж Уорлегън. А във Франция избухва революция…Далеч от представите за традиционния любовен роман, със съчетанието си от сериозни теми, типично английско чувство за хумор и коментар на ключови исторически събития, книгите от поредицата често са сравнявани с творбите на някои от най-значимите британски автори на 19. и 20. век.

Поредицата за Полдарк е завладяваща и затрогваща сага, разиграваща се сред величествените пейзажи на Корнуол. Тази необикновена творба проследява живота, трудностите и любовта на поколения ярки и незабравими образи.

УИНСТЪН ГРЕЪМ (1908–2003) е автор на четиресет романа, издавани и превеждани по цял свят. Шест от книгите му са екранизирани от режисьори като Алфред Хичкок, а на поредицата за Полдарк са посветени два изключително популярни английски сериала от 1975–1977 и от 2015–2019 г. Уинстън Греъм е член на Кралското литературно общество, а през 1963 г. получава Ордена на Британската империя.