Науката от Света на Диска. Том 2. Глобусът - Тери Пратчет

Науката от Света на Диска. Том 2. Глобусът
Автор: Тери Пратчет
Обем: 436 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-06-13
Нашата цена: 19.78 лв
 

Във втория том от поредицата „Науката от Света на Диска“ Пратчет, Стюарт и Коен се фокусират върху науките за човека, психиката, обществото, историята – върху това, което превръща една група човекоподобни маймуни във високо развита цивилизация

Елфите все още са с нас, в главите ни. Хуманизмът на Шекспир и критичното мислене, насърчавано от науката, са две от нашите оръ¬жия срещу тях. И ние не бива да спираме да се сражаваме.

А за да го постигнем, трябва да измислим правилните истории. Онези, които имаме, са ни помогнали да стигнем далеч. Има множе¬ство интелигентни същества, но само едно от тях разказва истории.

След като станаха причина за създаването на нашия свят в първата част от поредицата „Науката от Света на Диска“, магьосниците от Невидимия университет отново се забъркват в голяма каша. Вече забравили за странния, неподвластен на магията Свят на Кълбото, те изведнъж се озовават отново в него. И става още по-лошо – там има елфи…

Ринсуинд, Библиотекарят и компания ще трябва да влязат в неравна битка за бъдещето на човечеството, в която Лондон се превръща в сънливо неандерталско поселище. Ренесансът получава тласък, а Ринсуинд трябва да въведе древните гърци в тънкостите на театралното изкуство. Защото това човечество трябва на всяка цена да достигне до раждането на драматург на име Уилям Шекспир.