Хитлер и Сталин. Тираните и Втората световна война - Лорънс Рийс

Хитлер и Сталин. Тираните и Втората световна война
Автор: Лорънс Рийс
Обем: 584 стр.
Формат в мм.: 160х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2021-06-13
Нашата цена: 21.41 лв
 

Двамата най-страховити тирани на XX век се отличават със своята жестокост и свирепия размах, с който прекрояват света. За кратко съюзници в началото на Втората световна война, от лятото на 1941 г. до късната пролет на 1945 г. Адолф Хитлер и Йосиф Сталин се оказват вкопчени в най-мащабното противопоставяне, което светът е виждал. Десетки милиони невинни са пожертвани в името на тоталитарните им идеологии в този сблъсък.

Лорънс Рийс базира изследването си на тридесет години работа с документи от руските и немските архиви, на безброй срещи с хора, преживели възхода и падението на двата режима и дори работили пряко с Хитлер и Сталин. Той изгражда убедителен портрет на злото, в който човешкото страдание се използва като политически инструмент и средство за консолидиране на властта. „Хитлер и Сталин“ е мащабно и смайващо детайлно описание на два режима, лишени от морална сърцевина и обречени на самоунищожение, както и на личностите на върха, оковани в абсолютната си власт над живота и смъртта на милиони.

Този завладяващ успореден животопис на Хитлер и Сталин в годините на Втората световна война разкрива два звяра, вкопчени в битка на живот и смърт. Лорънс Рийс показва, че Хитлер и Сталин са до голяма степен просто различни лица на едно и също тоталитарно зло – урок, който съвременността трябва да помни.