Инструкторът - Питър Хелър

Инструкторът
Автор: Питър Хелър
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-01-16
Нашата цена: 16.38 лв
 

„Кингфишър“ е курортен комплекс в каньона на девствена река в Колорадо. Наричат го Милята на милиардерите, защото предлага бутикови риболовни излети и отдих за супербогаташи срещу 20 000 долара седмично. Какво по-хубаво от това да избягаш сред природата по време на пандемия, продължаваща вече трета година?

Джак е нает на работа в елитния курорт като инструктор по риболов, за да замести внезапно напусналия негов предшественик. Условията са чудесни и от младия мъж не се изисква друго освен да съпровожда по реката клиентката си – известна певица, да подготвя въдиците ѝ и да я води до най-добрите места за лов на пъстърва. Но идиличното начало на отношенията им е помрачено от стряскащи открития в гората, необясними писъци нощем и усещането, че всяка тяхна крачка се следи. Джак започва да осъзнава, че тази строго охранявана крепост крие нещо злокобно.

Питър Хелър е американски писател и журналист. Автор е на десетки отличени с литературни награди пътеписи. Бил е състезател и инструктор по кану-каяк, както и водач на речни експедиции. Романите му са национални бестселъри. Хелър майсторски използва природата като фон и начин за изследване на човешкия характер.