Ярка река - Лиз Мур

Ярка река
Автор: Лиз Мур
Обем: 496 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-01-16
Нашата цена: 18.11 лв
 

„Изящен роман, който забива пръсти в сърцето ви и отказва да го пусне.“

„Гардиън“

Мрачен градски пейзаж, серийни убийства и две сестри, чийто живот ги отвежда в противоположни посоки… Това предлага Лиз Мур в най-успешния си роман „Ярка река“, преведен на повече от 20 езика и продаден в милиони екземпляри по цял свят.

Микаела Фицпатрик е патрулираща полицайка и самотна майка, чиято по-малка сестра Кейси живее и работи на улицата, приклещена в капана на зависимостта си към тежките наркотици. Двете не са разговаряли от години, когато Кейси изчезва, а в квартала се разкрива поредица от мистериозни убийства на проститутки. Мики е твърдо решена да открие сестра си и насилника, преди да е станало късно.

Далеч надхвърлящ ограниченията на жанра, „Ярка река“ засяга редица социални и обществени проблеми, като ги изследва в дълбочина, а напрежението, което създава неочакваното развитие на сюжета, не спада до последната страница. Този напрегнат трилър пристрастява като дрога и оставя неизменен емоционален и почти физически отпечатък.

Лиз Мур (р. 1983) е авторка на 4 романа, които са наградени с множество литературни отличия и са високо оценени от критиката и читателите. Нейни текстове се публикуват в различни списания, сред които и „Ню Йорк Таймс“. Мур преподава творческо писане в университета „Темпъл“ във Филаделфия.