Всичко е еволюция, или...? - Аргументи за радикално преосмисляне - Ерих фон Деникен

Всичко е еволюция, или...? - Аргументи за радикално преосмисляне
Автор: Ерих фон Деникен
Обем: 176 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Дилок"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-04-10
Нашата цена: 20.93 лв
 

НЕВЪЗМОЖНАТА ЕВОЛЮЦИЯ:

Защо тезите на дарвинистите са вече неиздържани?

Имало едно време една мисловна конструкция, която се наричала Еволюционна теория. Измислена била от умни хора и потвърдена от безброй учени. След това светът открил електронния микроскоп. С негова помощ молекулите в клетката станали видими и внезапно към еволюцията възникнали въпроси, които по-рано било невъзможно да бъдат зададени. Коя сила всъщност свързва атомите в правилна последователност? Какво изтласква молекулните вериги на нужната позиция? Как е възникнала първата жива единица във вътрешността на клетката? Как функционира наследяването, предаването на информацията на следващото поколение? Наистина ли първият човек е произлязъл от маймуната, както приемат Чарлз Дарвин и безброй други духовни величия – или в еволюцията се намесват и други „двигатели“? Сили, за които досега не сме предполагали?

Ерих фон Деникен е роден през 1935 г. в Швейцария и е сред най-успешните в света автори на специализирани книги. Световният бестселър Спомени от бъдещето (1968) неговите 41 книги, филми и телевизионни сериали са преведени на 32 езика. Световният тираж на неговите публикации наближава 70 милиона екземпляра. Повечето от книгите му са филмирани, а по негови идеи са създадени множество телевизионни сценарии. Изследователските му трудове са международно отличени:

• Почетен доктор на Универсидад Боливиана (1975)

• Почетен гражданин на градовете Наска и Ика (Перу)

• Почетен кавалер на Ордена на Светия дух, синя лента

• Носител на наградата Лоуренсо Фильо, злато и платина, Бразилия.

През 2003 г. печели наградата „Идеен Оскар“, а през 2004 г. е номиниран с Наградата на Фестивала на откривателите. Издател на още девет книги, в които членове на Дружеството по археология, древна астронавтика и търсене на древен извънземен разум са публикували своите изследователски резултати.

Сериалът Извънземни от древността на американския Хистъри Ченъл е възникнал по идея на Ерих фон Деникен и е най-успешната негова телевизионна документална поредица. До юли 2018 г. са излъчени 150 епизода.

Вече на 86-годишна възраст Ерих фон Деникен продължава да въодушевява своята публика на международни конференции и лекционни семинари в Европа, САЩ и Бразилия. През 2018 г. авторът заема престижното дванадесето място в известния „Духовен списък на Уоткинс“, като се нарежда след папа Франциск, Далай лама и други девет изтъкнати „духовно влиятелни“ личности.