Дебютант - Сергей Лебедев

Дебютант
Автор: Сергей Лебедев
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-08-14
Нашата цена: 18.20 лв
 

„Дебютант“ е разтърсващ и емоционален роман за света на руските шпиони и тайните служби. В тази брилянтно написана проза, по-актуална от всякога, Сергей Лебедев изследва вечните теми за природата на доброто и злото, за връзките между творец и създание, между наука и морал… Настоящото издание съдържа послеслов от автора, написан специално за българските читатели.

В малко градче някъде в Германия се крие човекът, създал най-неуловимия и безпощаден убиец на света – веществото Дебютант. Избягал от разпадащия се СССР, предателят години наред очаква възмездие, което наближава. Има заповед той най-после да бъде убит – при това с помощта на собственото му изобретение.

„Дебютант“ е разтърсващ и емоционален роман за света на руските шпиони и тайните служби. В тази брилянтно написана проза, по-актуална от всякога, Лебедев изследва вечните теми за връзката между морал и наука, за природата на доброто и злото… И както пише сам в послеслова си към българското издание: „Това зло не се е родилo за една нощ, не се е появило тук и сега“.

Сергей Лебедев (1981 г.) е руски журналист и писател, автор на пет книги. Още с дебюта си „Предел на забравата“ получава международно признание – творбата е издадена на повече от 15 езика, а българският ѝ превод е награден от Съюза на преводачите за ярки постижения. Най-новият роман на Лебедев „Дебютант“ (2020 г.) е номиниран за две големи литературни награди: европейския приз „Ангелус“ и швейцарския – „Ян Михалски“.

За Сергей Лебедев нобеловата лауреатка Светлана Алексиевич казва, че „пише не за миналото, а за настоящето“. И сякаш точно за това става дума в тази книга…