ПЕЛЕ - Любов към футбола - Пеле и Брайън Уинтър

ПЕЛЕ - Любов към футбола
Автор: Пеле и Брайън Уинтър
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-08-14
Нашата цена: 22.66 лв
 

„Днес е трудно да се каже повече за славата на Пеле – футболния гений, помогнал на Бразилия да спечели три световни купи и превърнал се в идол на милиони запалянковци в зората на телевизионната ера.

В „Любов към футбола“ Пеле от първо лице разказва за успеха си в „Сантос“, за магията на световните първенства и за победната обиколка с „Космос“, но това, което си струва най-много, е неговата лична история.

Като преминава през целия си вълнуващ живот, Пеле се бори със своите таланти и падения и с ударите на съдбата, за да достигне до същността на самия себе си – онова щастливо момче, вдигнало Световната купа в Швеция през 1958-а, в удивителен контрастс корпоративния футболен свят на парите днес.“

Кеър Граф, „Бууклист“

Феновете на футбола, най-популярната и обичана игра в света, може да имат много различия, но за едно се съгласяват винаги – че най-великият играч на всички времена е Пеле. Преди Меси, преди Роналдо, преди Бекъм… Бразилската футболна икона има изключителна двайсетгодишна кариера, която днес пазим като международно богатство.

Постиженията му на терена са чиста магия – безпрецедентно спечелване на три световни първенства и исторически рекорд с неговите 1283 гола. А след окачването на бутонките Пеле обикаля света като посланик на футбола – не просто за да насърчава младежите към бъдеще в спорта, но и обединявайки общества и цели нации.

В книгата, която държите, Пеле за първи път разказва своята лична история на фона на развитието на футбола в последните десетилетия. Със забележителна искреност той споделя най-въздействащите моменти и съкровени истории, превърнали го в легенда на терена и пример за подражание в живота.

„Любов към футбола“ е заветът на Пеле, неговият начин да предаде наученото, да вдъхнови новите поколения и да преживее отново знаменитите си голове и победи в името на великата игра.

Пеле започва професионалната си кариера на шестнайсетгодишна възраст в „Сантос Футебол Клубе“, където играе близо две десетилетия. През 1958 г. той вдига първата Световна купа за Бразилия едва на седемнайсет – най-младият победител някога.

Печели световното първенство още два пъти, през 1962 и 1970 г., и това го прави единствения играч в света днес с три трофея „Жул Риме“.

Голмайстор на всички времена в историята на спорта (1283 гола в 1366 мача), поставен сред „двайсетте най-важни личности на ХХ век“ („Тайм“) и определен за „футболист на века“ от ФИФА, днес Пеле работи за обществото като посланик на спорта и филантроп.

Брайън Уинтър, главният кореспондент на „Ройтерс Бразилия“, е съавтор на няколко книги, включително мемоарите на бившия бразилски президент Фернанду Енрике Кардозу. Той живее в Сао Пауло.