Нетактичност - Амина Кейн

Нетактичност
Автор: Амина Кейн
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-08-14
Нашата цена: 12.74 лв
 

„Нетактичност“ описва с красиви и прецизни изречения какво е да се луташ в сияен свят като нашия.

Джени Офил, авторка на „Времето“

Витория има богат съпруг, голяма къща, красиви рокли и прислужница, която ѝ поднася топъл чай и кафе. Постигнала е онова, за което жена с нейния произход не може и да мечтае – от чистачка в музей да се превърне в знатна дама.

Този привиден успех обаче не ѝ носи удоволствие. Макар да изпитва наслада от пищния си и уреден живот, тя копнее за нещо различно – за Витория да не пише, би означавало да пропилее живота си.

В своя забележителен роман „Нетактичност“ Амина Кейн преобръща с главата надолу приказката, в която принцът и принцесата заживяват щастливо до края на дните си. Точно обратното – в тази кратка по обем, но просторна по дух книга щастието се равнява на творческа свобода и лична независимост. Постижими ли са те?

Амина Кейн е американска писателка. Авторка е на два сборника с разкази, а нейни есета са публикувани в „Парис ривю“, „Гранта“, „Вайс“ и др. Първият ѝ роман „Нетактичност“ е препоръчан от редакторите на „Ню Йорк Таймс“ и става финалист за престижната литературна награда „Ратбоунс фолио“ и за наградата на Центъра за художествена литература за дебют.