Имало едно време в Холивуд - Куентин Тарантино

Имало едно време в Холивуд
Автор: Куентин Тарантино
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-08-14
Нашата цена: 25.48 лв
 

Литературният дебют на Куентин Тарантино е удоволствие за читателите, пиршество за киноманите и подарък за феновете на режисьора!

Историята на Холивуд през 60-те години може да бъде разказана най-добре от Куентин Тарантино и той го доказва в своя първи роман „Имало едно време в Холивуд“. В него американският режисьор, а вече и писател, обогатява и разширява в неочаквани посоки сюжета на добре познатия си едноименен филм.

Рик Долтън – залязваща кинозвезда, потънала в алкохол – получава обаждане от Рим, което ще спаси кариерата му… или окончателно ще я погребе. Неговият дубльор Клиф Бут пък е човекът с най-мрачна слава на всяка снимачна площадка, защото е единственият там, който май е убил човек и му се е разминало. Актрисата Шарън Тейт, открила абсолютната слава, сега прекарва безгрижните си младини във висините на Холивуд. А някъде бивш затворник на име Чарлз Менсън е убедил група друсани хипита, че е техен духовен водач и е напът да извърши ужасяващо и кърваво престъпление, което светът ще запомни.

Наситен с характерните за Тарантино ирония и остроумни диалози, „Имало едно време в Холивуд“ e обяснение в любов към 60-те години, изпълнени със страст, тъга, непринуденост и липса на политкоректност.

Куентин Тарантино (р. 1963) е сред най-популярните и доказали се сценаристи, продуценти и режисьори на нашето време.

Световна известност получава след филма си „Криминале“, който му носи „Златна палма“, „Оскар“, БАФТА и „Златен глобус“ за най-добър сценарий. Филмографията му включва още „Глутница кучета“, „Джаки Браун“, „Убий Бил“ 1 и 2, „Бибрутално“, „Гадни копилета“, „Джанго без окови“ (отличен с „Оскар“, БАФТА и „Златен глобус“ за сценарий), „Омразната осморка“ и „Имало едно време в… Холивуд“.

Тарантино често се изявява и като актьор, но в ролята на писател влиза за първи път с романа си „Имало едно време в Холивуд“.