Императрицата (The Empress) - Джиджи Грифис

Императрицата (The Empress)
Автор: Джиджи Грифис
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-10-23
Нашата цена: 18.06 лв
 

Вдъхновен от едноименния сериал на Netflix, „Императрицата“ е завладяващ, ярък и изненадващо модерен разказ за намирането на любовта и собствения глас.

Годината е 1853-та и принцеса Елизабет „Сиси“ Баварска е категорична – или ще дочака онази завладяваща любов, за която пишат поетите, или няма да се влюбва изобщо. Докато сестра ѝ Хелена се вслушва в съветите на майка им и с нетърпение се готви да се омъжи за австрийския император Франц Йосиф, Сиси няма намерение да се подчини на подобно послушно съществуване. Младата жена знае, че животът може да предложи много повече от церемонии и корсети, но не ѝ е разрешено да го изпита от първа ръка.

Междувременно в Австрия императорът се възстановява след неуспешно покушение срещу живота му. В опит да запази мира Франц се отдава изцяло на императорските си задължения, сред които е и намирането на нова императрица. Предстоящото празненство за рождения му ден би било чудесен момент да опознае Хелена Баварска. Макар и скучна и обикновена, младата жена е с подходящо потекло. Какво по-обединяващо от новината за една императорска сватба?

Но случайната среща на Сиси и Франц в градините на двореца, далеч от любопитните очи и безмилостната критика на двора, разпалва искри, които не могат да бъдат пренебрегнати. Пленително нередните им разговори скоро се превръщат в нещо повече и двамата трябва да избират между очакванията на семействата си и отстояването на това, в което наистина вярват…