Детето - пациент на стоматолога - Емилия Илиева

Детето - пациент на стоматолога
Автор: Емилия Илиева
Обем: 127 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-02-20
Нашата цена: 8.64 лв
 

Монографията „Детето - пациент на стоматолога" с автор д-р Емилия Илиева попълва значителна празнота в стоматологичната теория и в практиката на стоматолозите, лекуващи деца.
Проблемите на тревожността на децата и техните родители и свързаното с тях поведение в стоматологичния кабинет са вечен и в същото време актуален въпрос. Всяко пето българско дете на възраст между 4 и 12 години е проблемен пациент на стоматолога. Всеки стоматолог, лекуващ деца, има нужда от много знания и умения за овладяване на тревожността и за модифициране на поведението в позитивна посока. Без това е трудно да се проведе оптимален лечебен процес.
На базата на богата литературна осведоменост и на задълбочените си лични научни изследвания д-р Е. Илиева предлага своите виждания за проблемите, научно ги аргументира и поднася умело и на професионално ниво, за да бъдат използвани от всеки детски стоматолог.
Всичко това дава основание монографията да бъде определена и като практическо ръководство за оптимално реализиране на стоматологичното лечение на българските деца. Убеден съм, че тя ще запълни личните библиотеки на студенти, специализанти и на всички колеги, които са включили в приоритетите на личната си практика лечението на малките пациенти.

Проф. д-р Никола Атанасов