Без план Б - Лий Чайлд, Андрю Чайлд

Без план Б
Автор: Лий Чайлд, Андрю Чайлд
Обем: 376 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2022-11-27
Нашата цена: 20.02 лв
 

Джерардсвил, Колорадо. Една трагедия. Двама свидетели. С коренно противоположни показания. Единият е видял как някаква жена се хвърля под колелата на автобус – очевидно самоубийство. Другият свидетел е Джак Ричър. И той е видял какво наистина се е случило – мъж в сив суичър и джинси, бърз и тих като сянка, блъска жената пред автобуса, след което взима чантата ѝ и се измъква незабелязан.

Ричър преследва убиеца по петите, без да знае, че това съвсем не е случаен акт на насилие. То е част от нещо много по-мащабно и зловещо, таен заговор, в който са замесени много влиятелни хора. Сложният им план не допуска и най-малката грешка. А появи ли се заплаха, тя трябва да бъде отстранена незабавно.

Но когато заплахата се казва Ричър, няма място за план Б.

Лий Чайлд е псевдонимът на британския автор на трилъри Джим Грант, който започва писателската си кариера на 43 години. След като е съкратен от британския телевизионен канал „Гранада”, където работи като сценарист и продуцент, Лий Чайлд работи в супермаркет, а вечер пише. „Място за убиване“ е първият роман с главен герой Джак Ричър. Той става бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и печели 2 литературни награди. Още същата година е издаден в десетки страни.

Днес Лий Чайлд е един от най-успешните автори в света. Женен за американка, той живее в Ню Йорк и Южна Франция. Цифрите изглеждат така:

26 бестселъра с главен герой Джак Ричър.

Издадени в 101 страни.

Преведени на 50 езика.

Продадени над 100 милиона печатни екземпляра, както и 1 милион електронни книги за Kindle.

Лий Чайлд е носител на „Диамантен кинжал“ – наградата на Асоциацията на авторите на криминални романи в Обединеното кралство, и на наградата за автор на годината на British Book Awards.

Всяка нова книга от поредицата оглавява световните класации при излизането си. Когато го питат какво пише в момента, Лий Чайлд отговаря: „Същото, но различно“.

На всеки двайсет секунди някъде по света се продава някоя негова книга. Филмовите права на всички романи са откупени, а след успеха на „Един изстрел“ Том Круз засне втория си филм по „Не се връщай“. В края на 2018 г. обаче Лий Чайлд обяви, че следващата екранизация на негов роман ще е с друг актьор в главната роля, защото със своите 170 см Том Круз е твърде нисък за високия 193 см Джак Ричър. През 2020 г. бе избран новият актьор – Алън Ричсън. Той ще изиграе Ричър в предстоящия сериал на Amazon Studios, Skydance TV и Paramount TV Studio.

http://www.leechild.com/