Нож в раната - Антъни Хоровиц

Нож в раната
Автор: Антъни Хоровиц
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-02-26
Нашата цена: 21.91 лв
 

Когато си известен и уважаван писател, едно от най-неприятните неща, които те застрашават, е някой критик да напише лошо ревю за последната ти творба. Ами ако това ревю е крайно отрицателно, а критикът бъде убит и ти се окажеш основният заподозрян за убийството? В „Нож в раната“, четвъртата ни среща с детектива-консултант Даниъл Хоторн и писателя Антъни Хоровиц, след бестселърите „Убийството е всичко“, „Присъдата е смърт“ и „Опашка от убийци“, се случва точно това. Но този път нещата са прекалено лични, защото самият Хоровиц е арестуван за убийство и единствено мрачният ексцентрик Хоторн може да го спаси от затвора.

Всъщност Хоровиц иска да сложи точка на отношенията си с все така изнервящия го Хоторн. След трите разследвания в неговата компания, проследени в първите три книги от поредицата, писателят има желание да продължи в друга посока. Сега основното му внимание е ангажирано с пиесата „Енигма“, чиято премиера предстои на лондонския Уест Енд.

Въпреки големите очаквания пиесата не се радва на добър прием, а маститата критичка Хариет Тросби е особено ожесточена в своята рецензия. На следващата сутрин Хоровиц е арестуван за нейното убийство. Писателят бързо разбира, че всички улики сочат към него и единственият човек, който може да му помогне, е Хоторн. Двамата разполагат с много малко време, за да докажат невинността му и да открият кой го е натопил, а списъкът със заподозрени съвсем не е малък...

Новото разследване на прочутия детектив и неговия спътник по неволя е изпълнено с всички изненади и обрати, които може да очаквате от Хоровиц. Освен невероятната интрига, отдаваща почит на класиката в жанра, успяваме да се насладим с пълна сила на възхитителното му чувство за хумор, обект на което често е и самият писател.