Богатство - Ернан Диас

Богатство
Автор: Ернан Диас
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-04-30
Нашата цена: 16.19 лв
 

Модерен и завладяващ... Великолепен роман за възходи и провали, съпрузи и съпруги, неописуеми богатства и неизразимо нещастие...

Опра Дейли

Бог е най-безинтересният отговор на най-интересните въпроси!

Въпреки бурните събития от 20-те години на ХХ в. всички в Ню Йорк са чували за Бенджамин и Хелън Раск. Той е легендарен магнат от Уолстрийт; тя е дъщеря на ексцентрични аристократи. Заедно се издигат до върха и притежават несметно богатство, когато десетилетието на разточителство и спекула върви към края си. Но на каква цена са се сдобили с това огромно състояние?

„Богатство“ на Ернан Диас е роман, чието действие се развива в рамките на век и е каскада от вълнуващи събития и опасни тайни.

Жестока и точна като скалпел дисекция на капитализма, класата, алчността и значението на парите и в същото време заслепяващ разказвачески триумф. Важна и навременна книга. Уникалният, великолепен начин, по който Диас предава историята, се основава на педантично проучване, но също така тя е много увлекателна, което прави романа не просто адекватен на настоящето, но и на всички епохи.

Една от десетте най-добри книги за 2022 г. на „Ню Йорк Таймс“ и „Уошингтън Поуст“!