Олив Китридж отново - Елизабет Страут

Олив Китридж отново
Автор: Елизабет Страут
Обем: 392 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-05-01
Нашата цена: 20.84 лв
 

„Истински триумф… Малцина писатели умеят да поберат толкова емоция и смисъл само в няколко изречения.“

„Гардиън“

Олив Китридж отново е тук и е дори по-завладяваща, отколкото я познаваме. Дългоочакваното продължение на отличения с „Пулицър“ роман на Елизабет Страут ни връща в измисленото крайбрежно градче Кросби, за да ни преведе през сложния лабиринт на човешката душа чрез тринайсет нови истории, които правят безпощадна дисекция на това кои сме.

В „Олив Китридж отново“ несравнимата и противоречива героиня – колкото безцеремонна и язвителна, толкова и състрадателна и уязвима, вече е в залеза на живота си. Именно през неизбежната ѝ равносметка Страут пречупва общовалидни истини за загубата, вината, самотата, скръбта и смъртта, но и за приятелството, подкрепата, прошката и обичта независимо от всичко.

Възможно ли е изобщо да опознаем истински себе си и другите? Какво ни формира, какво ни свързва и какво ни разделя? Как животът ни сломява и ни прави своя жертва, но и как най-неочаквано ни предоставя шанс за спасение и изкупление? Това са само част от темите, които засяга тази трогателна и незабравима книга. А изстраданото прозрение на една от героините се превръща в безценно послание, че „нашата задача – може би дори дълг – е да понасяме бремето на неизвестността колкото може по-достойно“.

Елизабет Страут (1956) е американска писателка, родена в Портланд, щата Мейн. Завършва английска литература и право. Авторка е на девет романа, спечелили овациите на литературните критици и читателите и превърнали се в световни бестселъри. През 2009-а е удостоена с „Пулицър“ за своята книга „Олив Китридж“ – впоследствие претворена в минисериал на HBO, отличен с осем награди „Еми“.