Клара - Кърт Палка

Клара
Автор: Кърт Палка
Обем: 408 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-05-01
Нашата цена: 20.02 лв
 

Красива Виена в навечерието на Втората световна война…

Клара Херцог е обещаваща студентка по психология, чийто живот поема в нова посока, щом среща кавалерийския офицер Алберт. Завладяна от чара му, младата жена се опълчва на своите близки и въпреки несъгласието им, избира да бъде с него. Но скоро след сватбата им грозната сянка на Третия райх се спуска над Австрия и мъжът й отива на фронта. Подобно на много съпруги, възлюбени, майки и сестри, Клара остава сама в новата и особено жестока реалност. През дългите и трудни години на войната тя трябва да оцелее в окупираната от нацистите страна, докато отглежда децата си без баща им.

Красиво, елегантно и хладнокръвно написан, романът „Клара“ е посветен на жените и изпитанията пред тях по време на война. Страница след страница авторът Кърт Палка доказва, че смелостта на по-нежната половина от човечеството е съизмерима с храбростта на сражаващите се в битка. А женската устойчивост, любовта, грижата и отдадеността са качествата, които превеждат хората през най-невъобразимите времена.

Кърт Палка (р. 1941) е писател и журналист, роден в Австрия. Започва професионалния си път в Африка, където снима научнопопулярни филми в Кения и Танзания. Мести се в Канада и работи в телевизии и печатни издания; заема и поста старши продуцент в Си Би Си. Палка е автор на осем романа, сред които е „Клара“ – финалист за наградата „Хамет“.