Трансхуманизмът. Програмираната еволюция на Homo sapiens - Иван Спирдонов

Трансхуманизмът. Програмираната еволюция на Homo sapiens
Автор: Иван Спирдонов
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 168х240
Издател: ИК "Изток Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-06-17
Нашата цена: 21.84 лв
 

Трансхуманизмът е световно социално и интелектуално движение, изповядващо идеята, че човешката еволюция не е завършен процес, а трябва да продължи с помощта на новите технологии. Членовете на трансхуманистичното движение са убедени, че човекът и цялата ни цивилизация трябва да бъдат изцяло променени, да станем транс-, а после и постчовеци. Бумът в разработките на изкуствения интелект, роботиката, нанотехнологиите, генетиката, виртуалната реалност, успехите в борбата със стареенето убедиха значителна част от глобалния елит, че визиите и философията на трансхуманистите са единствената успешна идеология, чрез която можем да посрещнем предизвикателствата на бъдещето. Затова и видни трансхуманисти като Наташа Вита-Mop, Ник Бострьом, Макс Мор, Реймънд Кър, Дейвид Пиърс, Обри де Грей или Золтан Ищван са чести гости на големи медии и срещи като Световния икономически форум в Давос.

В България трансхуманизмът е почти непознат. Целта на тази първа българска книга по темата е да запознае българската общественост с основните идеи на движението, с корените, структурите и лидерите му. Не сме пропуснали и мнението на опонентите на проекта, както и някои наши критики и прогнози. Надеждата ни е това образователно четиво да спомогне за проясняване визиите за сложното бъдеще, което ни очаква.

Иван Ангелов Спирдонов (р. 1966 г.) е магистър по история и география, магистър по икономика, академик в Обществената академия за наука образование и култура. Автор е на книгите „Сатанизъм unlimited – самоунищожението на бялата раса“ (2018), „Дефицитът от ключово знание за реиндустриализация в икономиката на знанието“ (2014, в колектив) и на множество статии. Живее и работи във Велико Търново.