Влюбеният Айфел - Никола д’Естиен д’Орв

Влюбеният Айфел
Автор: Никола д’Естиен д’Орв
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Кръг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-06-18
Нашата цена: 18.11 лв
 

Париж, 1886-а. Градът на любовта е в трескава подготовка за честването на стогодишнината от Френската революция. Търси се амбициозен проект, който да символизира величието на нацията и да спечели възхищението на света.
Густав Айфел, приеман за поета на метала, има пълното доверие на обществото. Всички очакват от него грандиозна идея, но колебания терзаят гения на инженера. До момента, в който среща своята изгубена любов от младостта…
Вихърът на страстта помита Айфел и красивата Адриен, за да ги пренесе в сладостен блян и да вдъхнови Густав да създаде монумент, невиждан досега в света – кулата, която ще промени Париж завинаги. Желязната дама, върху която се сипят безброй критики още през XIX век, обсебва своя създател и в нея той вгражда целия си неосъществен копнеж.
Романът „Влюбеният Айфел“ описва историята на Айфеловата кула и на Париж, но и на един велик мъж, който достига висоти благодарение на своите чувства. Книгата е създадена по едноименния френски филм, номиниран за три награди „Сезар“ през 2021 година и спечелил сърцата на публиката.

НИКОЛА Д’ЕСТИЕН Д’ОРВ (1974) е автор на романи, разкази и есета. Завършва Сорбоната, а през 2002-ра получава литературния приз „Роже Нимие“. Наследник е на един от героите на Френската съпротива – Анри Оноре д’Естиен д’Орв.