Дружество за опазване на кайджута - Джон Скалзи

Дружество за опазване на кайджута
Автор: Джон Скалзи
Обем: 336 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-06-18
Нашата цена: 17.11 лв
 

Джейми Грей има всички причини да е бесен на света – уволнен е несправедливо от скапания си шеф и му се налага да разнася храна в разгара на пандемията. Но точно при една доставка среща свой стар съученик, който има спешна нужда от подходящ човек за секретна работа. За която не може да каже нищо определено, освен че се отнася до защита на големи животни. Джейми е готов на всичко и се навива от раз.

Скоро обаче ще разбере, че тези големи животни не са на Земята. Или по-точно са, но не на нашата Земя. Учените са открили път към съседно измерение, където еволюцията е протекла по различен път. Хора така и не са се появили, а планетата е доминирана от огромни като планини кайджута.

Да, Годзила и подобните чудовища от японската поп-култура! Те са най-големите и най-опасните панди във Вселената – и имат нужда от Дружеството за опазване на кайджута повече от всякога.

Защото не само учените имат интерес към огромните същества, задвижвани от съвсем естествени атомни реактори в себе си. Има хора, които са готови на всичко, за да ги пренесат на нашата Земя с всички апокалиптични последици…