Гарата - Якопо де Микелис

Гарата
Автор: Якопо де Микелис
Обем: 704 стр.
Формат в мм.: 145х213
Издател: ИК "Колибри"
Мека подвързия
Дата на включване: 2023-06-18
Нашата цена: 30.80 лв
 

Милано, 2003 г. Емблематичната Миланска гара, „мощна като крепост, тържествена като мавзолей, загадъчна като египетска пирамида“, и нейните обитатели – отритнати от цивилизования свят бездомници, наркомани, проститутки, бежанци.

Множество сюжетни линии, в чийто лабиринт Де Микелис нито за миг не губи нишката на Ариадна - плетеница от мрачна реалност и неистово въображение, от минало и настояще. От влаковете с депортирани евреи по време на Холокоста, през един Призрак, кървави жертвоприношения в името на войнствено африканско божество и една зловеща жрица, до загадъчно убийство и мистериозно съкровище, скрито в неизбродните подземия на Централната гара.

Безкомпромисен разследващ инспектор с бурно минало на пънк музикант и с безпогрешен нюх на полицай и млада доброволка в Център за грижи за маргинализирани, притежаваща странен „дар“ да прозира в чужди емоционални и мисловни дълбини, чиито пътища се пресичат, за да стигнат до дъното на подземните тайни.

И финал с неподозиран обрат.

Якопо де Микелис създава ярък кинематографичен роман, умело съчетание от трилър и готика, силно въздействащ, истински блокбъстър.

Якопо де Микелис е роден през 1968 г. в Милано. Завършил философия, преводач от френски, редактор, преподавател по наратология в Нова академия за изящни изкуства в Милано, през 2022 г. блясва на литературната сцена с впечатляващия си дебютен роман „Гарата“, по размах на перото и повествователна мощ сравняван с „Името на розата“ на Умберто Еко.