Червенокоска в гората на призраците - Златко Енев, Дияна Нанева (илюстрации)

Червенокоска в гората на призраците
Автор: Златко Енев, Дияна Нанева (илюстрации)
Обем: 312 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Изток Запад"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2024-01-03
Нашата цена: 27.21 лв
 

Червенокосото Ане живее щастливо заедно с мама в малка къща някъде на края на града… докато един ден най-неочаквано попада в омагьосаната Гора на призраците. Търсейки обратния път към вкъщи, тя е принудена да се справя с множество трудни ситуации и да се научи да печели истински приятели. Докато преодолява с много труд и изобретателност фантастичните мъчнотии, които гората непрекъснато ѝ предлага , тя постепенно започва да разбира, че всичко в този вълшебен свят зависи от отговора на два въпроса:

Кои са призраците? Откъде идват те?

Твърдо решена да разкрие тайната, Ането се отправя на дълго и не безопасно пътешествие…

Златко Енев е български писател и издател на електронното издание „Либерален Преглед“ (www.librev.com).

Роден е в Преслав през 1961 г. През осемдесетте години следва философия в СУ „Климент Охридски“. След приключването на докторската си работа (1989) заминава за Берлин, където живее и работи досега.

Писателската си дейност започва сравнително късно, едва на четиридесетгодишна възраст. Досега в България е публикувал трилогията за деца „Гората на призраците", романите за възрастни „Една седмица в рая" и „Реквием за никого", както и автобиографичната повест "Възхвала на Ханс Аспергер".

Детските му книги се радват на доста голяма популярност в България, където нерядко биват наричани „българският Хари Потър“. Втората част на трилогията, „Пустинята на призраците“, е отличена от Съюза на българските писатели като най-добра детска книга за 2003 г. Трилогията е преведена на няколко езика, между които и китайски.

Дияна Нанева е млада илюстраторка и комикс художничка. Родена е във Варна. Има афинитет към създаването на комикси, графични новели и всичко свързано с разказването на истории в картинки.

Паралелно започвайки следването си в НХА (специалност „Живопис“), започва да се занимава с множество дългосрочни и краткосрочни комикс проекти в страната и чужбина, без жанрово ограничение.

Авторка е на „Инструментариум за призраци“ и „Сезон за бягство“. Илюстраторка е на юбилейното издание на „Ян Бибиян.