Деветият - Стив Бери, Грант Блекууд

Деветият
Автор: Стив Бери, Грант Блекууд
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-05-06
Нашата цена: 21.84 лв
 

Авторът на поредицата от бестселъри за Котън Малоун Стив Бери се завръща с новия си зашеметяващ трилър, който представлява сблъсък между непознати исторически факти, конспиративни теории и света на международния шпионаж.

Но този път в главната роля е Люк Даниълс, известен като лудата глава на секретния отряд „Магелан“, чиято задача е да разрешава проблеми, свързани със сигурността на САЩ. Импулсивен и неудържим, той е най-страшният кошмар на всеки, който се опита да го спре. Защото е ученик на най-добрия агент на службата, самия Котън Малоун. А последното предизвикателство започва с познат до болка въпрос: Кой уби президента Кенеди?

Люк Даниълс е в Лондон, когато му се обажда стара приятелка. Джилиан Стайн има нужда от помощта му. И само няколко часа по-късно той вече е замесен в борбата между противници, решени да стигнат докрай – едните търсят истината, другите се опитват да избягат от миналото.

Томас Роуланд е известна личност с огромно политическо влияние във Вашингтон. Но и човек с мрачно минало. Животът му се е преобърнал на 22 ноември 1963 г. в Далас. Написаното в учебниците по история не отговаря на истината. За истината е отговорен Роуланд. И сега е готов на всичко, за да попречи на света да я научи. Включително да убие Люк, Джилиан и всеки друг, който представлява заплаха.

От Белгия до Люксембург, от блатата на Луизиана до планините на Уайоминг и Бахамите Люк прави шокиращи разкрития, които не само ще пренапишат историята, но и завинаги ще променят неговия живот. А познатият въпрос ще получи изненадващ отговор. Когато Люк се изправи лице в лице с… деветия.

Първата книга, написана в съавторство от Стив Бери и Грант Блекууд, вече е толкова успешна, че ще последват още два самостоятелни романа за приключенията на Люк Даниълс от отряд „Магелан“!

Стив Бери е американски автор на бестселъри в жанра исторически трилър. Роден е през 1955 г. в Джорджия, САЩ, и е завършил право в университета „Мърсър“ в щата Джорджия. Има 30 години адвокатска практика.

Романите на Стив Бери са издадени в общо 25 милиона екземпляра по целия свят. Преведени са на 41 езика и са излезли в 52 държави. Постоянно се появяват на водещи места в класациите на „Ню Йорк Таймс“, USA Today и др.

Стив Бери е сред основателите на Международната асоциация на писателите на трилъри, в която понастоящем членуват близо 6000 автори от цял свят. Три години е съпредседател на асоциацията.

Историята е в сърцето на всеки негов роман. Тя е неговата страст, а също така и на съпругата му Елизабет. Затова и двамата създават фондацията History Matters, която работи за запазване на историческото наследство. От 2009 г. двамата обикалят Америка, за да опазят застрашени исторически съкровища и да събират пари за тази дейност чрез лекции, приеми, галавечери, както и популярните им писателски уъркшопове. Към днешна дата в тези уъркшопове са се включили 3500 ученици и така са събрани 1,5 милиона долара.

Стив Бери се вдъхновява за романите си, като пътува по света. Тези пътешествия всъщност са внимателни проучвания на конкретни места, където да се развива действието в следващата му книга, исторически събития и артефакти.

Грант Блекууд е роден на 7 юни 1964 г. в Минесота, САЩ. Той е ветеран от военноморския флот на САЩ и в продължение на три години е служил на борда на ракетна фрегата като специалист по операции и ръководител на спасителен екип. След напускането на армията през 1987 г. решава да стане писател.

Автор е на бестселърите на Ню Йорк Таймс от поредицата с Бригс Танер (The End of Enemies, The Wall of Night и An Echo of War). Често пише като съавтор: на поредицата „Приключенията на семейство Фарго“ заедно с Клайв Къслър, на бестселъра „Dead or Alive“ с Том Кланси, на трилъра „The Kill Switch“ с Джеймс Ролинс.

„Деветият“ е първата книга, написана в съавторство със Стив Бери, и се радва на голям успех – ще последват още два самостоятелни романа за приключенията на Люк Даниълс от отряд „Магелан“.

Грант Блекууд живее в щата Колорадо, където работи по самостоятелна поредица с нов герой.