Пазачът - Рон Раш

Пазачът
Автор: Рон Раш
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-06-15
Нашата цена: 20.02 лв
 

История за любов в годините на Корейската война, когато малко градче в Апалачите изпраща своите синове да се бият и умират на другия край на света.

1951 г. Северна Каролина. Блекбърн Гант сякаш е осъден да прекара живота си сред мъртвите като пазач на гробището в Блоуинг Рок. Хората го отбягват заради деформираното му от детски паралич лице и единственият му приятел е Джейкъб Хамптън, син на най-богатия човек в градчето. Когато Джейкъб е мобилизиран по време на Корейската война, той моли Блекбърн да се грижи за бременната му съпруга, шестнайсетгодишната Наоми. Бракът му е скандализирал родителите му, които го лишават от наследство. Но една телеграма от Военното министерство им дава шанс да осигурят на сина си бъдещето, за което са мечтали… чрез коварен план.

Разтърсващ разказ за любовта, приятелството, съперничеството и предателството.

„Всеки роман на Рон Раш е вълнуваща история за отхвърлени от обществото самотни хора, които се борят да оцелеят в един враждебен свят.”

Джон Гришам

Рон Раш (1953 г.) е американски писател и поет, роден в Южна Каролина. Преподава литература в Университета на Западна Каролина.

Стихотворенията и разказите му са публикувани в над 100 списания и вестници. С романа си „Серина“ през 2009 г. той става финалист на литературната награда ПЕН/Фокнър, която се присъжда за най-добра книга на годината, написана от съвременен американски автор. Бестселърът има и филмова адаптация с Брадли Купър и Дженифър Лорънс. Рон Раш е носител на международната награда „Франк О‘Конър“ за сборника си с разкази Burning Bright.

Романите му са преведени на 17 езика. „Пазачът“ (The Caretaker) е първият му издаден роман в България. Според „Ню Йорк Таймс“ Рон Раш е един от най-големите съвременни американски писатели.