Задача за три кучета. Поредица Нейно Величество кралицата разследва - С. Дж. Бенет

Задача за три кучета. Поредица Нейно Величество кралицата разследва
Автор: С. Дж. Бенет
Обем: 432 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-06-15
Нашата цена: 21.08 лв
 

Не можехме да си представим покойната кралица Елизабет II в ролята на истински детектив, но С. Дж. Бенет я изобразява съвсем убедително в такава необичайна светлина. В нейния бестселър „Нейно Величество кралицата разследва: Уиндзорският възел“ видяхме, че покойната кралица може да разкрива всякакви престъпления и то съвсем дискретно, без това пречи на обичайните й задължения. Във втората книга от поредицата „Нейно Величество кралицата разследва: Задача за три кучета“ Елизабет II се заема да установи каква е връзката между една липсваща картина и шокиращата смърт на един от служителите й в Бъкингамския дворец.

През есента на 2016 г. се задават политически сътресения на Острова и отвъд Океана. Кралицата е притеснена във връзка с последиците от референдума за Брекзит, на поста министър-председател е нова жена, а изборите в Съединените щати претърпяват изненадващ обрат. Разбира се, тя е заета със своите задължения, но когато вижда една от любимите си картини, която някога е висяла в спалнята й, на изложба на Кралския флот, за Нейно Величество е пределно ясно, че нещо не е наред.

След като край басейна в Бъкингамския дворец е открито тялото на една от икономките в локва кръв, започва разследване. От полицията смятат, че смъртта й е резултат от нещастен случай, но кралицата е на друго мнение. Тя отново се заема с разследване, изпълнено с повече обрати, отколкото би могла да предположи. С помощта на своята доверена помощничка Роузи Ошоди, „Началството“ започва да подрежда и преценява фактите. Да, тя може да е жена, при това на солидна възраст, но именно фактът, че някой може да я подценява, й дава допълнително предимство.

Много неща могат да убягнат на всеки, но не и на кралицата. Освен това тя има възможност да размишлява за всичко, което я тревожи, по време на ежедневните разходки със своите три кучета. Оказва се, че няколко жени от дворцовия персонал са станали жертви на тормоз с анонимни писма. След като и Роузи получава такова писмо, Нейно Величество се заема сериозно да разреши случая. Но дали ще успее да го направи, преди убиецът да набележи следващата си жертва?