ПУТИНЛЕНД. Имперската мания, руската опозиция и заблудата на Запада - Леонид Волков

ПУТИНЛЕНД. Имперската мания, руската опозиция и заблудата на Запада
Автор: Леонид Волков
Обем: 240 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Прозорец"
Мека подвързия
Дата на включване: 2024-09-16
Нашата цена: 18.20 лв
 

Леонид Волков е роден през 1980 г., математик по образование. Ръководи кампанията на Алексей Навални в изборите за кмет на Москва през 2013 г., а през 2018-а е шеф на неговата президентска кампания. От 2019-а живее в Литва, откъдето продължава да работи за анти­корупционната фондация на Навални.

През март 2024 г. Волков беше атакуван със сълзотворен газ и пребит с чук за месо от неидентифициран нападател във Вилнюс. В резултат на това той беше със счупена ръка и други наранявания по главата и тялото. Това се случи месец след смъртта на Навални в руски затвор. Нападението срещу дългогодишния съветник на покойния опозиционер е дело на руските специални служби, обяви литовското контраразузнаване, цитирано от „Ройтерс“.

В „Путинленд“ Леонид Волков, близък сърат­ник на Алексей Навални, разкрива методите, с помощта на които Владимир Путин се наложи като едноличен господар на Русия. Книгата, писана преди трагичната кончина на опозиционния лидер, е заредена с напрежение до последната страница. Тя е за всеки, който иска да разбере Русия, Путин и предисторията на рус­кото нашествие в Украйна.