Уебономика. Девет основни принципа за успех в Интернет - Еван Шуорц

Уебономика. Девет основни принципа за успех в Интернет
Автор: Еван Шуорц
Обем: 269 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Пергамент"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-03-09
Нашата цена: 6.28 лв
 

Предговор от българските издатели
Скъпи читатели, нашето решение да издадем тази книга беше продиктувано от множество фактори, които ни убедиха, че тя на всяка цена трябва да се появи на българския книжен пазар. Веднага следва кажем, че това не е просто поредното заглавие, представящо Интернет в практически план. Тя не е технически наръчник за това как да ползвате инструментариума на Мрежата, тя не повтаря отново и отново как да си служим с Е-mail, как да създадем собствен сайт, как да сърфираме в Уеб пространството и т.н. Всички тези неща са вече добре известни на голямото мнозинство от потребителите на Интернет в България. Вместо това тя прави разрез на феноменът Интернет в един много по-дълбок икономически план.
"Уебономиката" е книга, написана, за да заяви появата на една нова, по думите на Еван Шуорц, "информационно ориентирана икономика".
Дефинирайки деветте основни принципа за маркетинг, реклама и продажба на стоки и услуги чрез Интернет, подкрепени с многобройни примери, авторът разкрива пътя към успеха на бизнеса в WWW. Истинската стойност на книгата е в анализа на работещите формули, както и на онези, които не работят. Ако вие сте производител, търговец, банкер, застраховател, творец, издател, рекламист, държавен служител, мениджър, агент на недвижими имоти, туроператор, собственик на сайт или просто сърфист в Мрежата, ще разберете:
- как да се предпазите от това да вложите много пари в Интернет за разработването на Уеб сайт, който ще се окаже непечеливш
- как с малко средства, спазвайки деветте основни принципа на Уебономиката, можете да предлагате успешно продукт или услуга
- как да изпреварите конкурентите си в тази непозната територия
Настоящата книга, като универсална стратегия за правене на пари в световната Мрежа, ще ви помогне да успеете във вашия сегашен бизнес или в бъдещи начинания с мощното оръжие на Интернет.
"Уебономиката", която според Аmazon.соm е обречена да се превърне в класика, освен всичките си други достойнства има още една неоспорима стойност за нас българите - тя ни показва как границите престават да имат значение и как всеки може да реализира таланта си в дигиталното пространство, предлагайки своя интелект, продукт или идеи до най-отдалечените точки на света.
В заключение, макар книгата да е обект на множество номинации и награди като: Тhe Global Business Book Award, Computer Press Award, бизнес заглавие № 1 на Аmazon.соm и др., тя е увлекателно написана, и еднакво достъпна както за специалистите, така и за новаците в Интернет.