Геолозите се шегуват - Съст. Тодор Тодоров

Геолозите се шегуват
Автор: Съст. Тодор Тодоров
Обем: 126 стр.
Формат в мм.: 145х200
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-06-12
Нашата цена: 5.76 лв
 

Тази книга няма претенциите за научна дисекция на геолога и неговата очарователна и същевременно достатъчно трудна професия. По-скоро тя се опитва да разкрие някои негови характерни черти и недостатъци с помощта на шегата. Подобно на учените от редица други области на знанието (физици, химици, биолози, медици, математици и др.), геолозите също притежават силно развито чувство за хумор, което им позволява да излизат от различни критични ситуации или да правят по-приятна нелеката им работа. Всичко в книгата е само „една шега", макар че на места много от ситуациите и резултатите изглеждат почти „на сериозно".

Книгата е интересна не само за геолозите от научните институти и университетите, но и за тези от геоложката практика, и за младежите. Заедно с тях биха могли от сърце да се посмеят и най-близките колеги на геолозите - минните инженери и географите, както и всички, които обичат и ценят добрия и свеж хумор.

Част от „шегите" са пряко свързани с една (все още отминаваща) епоха - соцепохата. Ние не смятаме, че това е недостатък, а напротив: нека помним къде, кога и колко често бяхме смешни.