Стратегическо управление в малките и средните фирми. Том 2. Теория и практика - Кирил Тодоров

Стратегическо управление в малките и средните фирми. Том 2. Теория и практика
Автор: Кирил Тодоров
Обем: 365 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-06-27
Нашата цена: 12.90 лв
 

Стратегическото управление в малките и средните фирми е колкото нова и непозната за нас изследователска проблематика, толкова и необходима, но и сложна за практическата реализация дейност. Малкият размер, лимитираните ресурси и силното персонифицирано нееднозначно влияние на предприемачите (стратези) в управлението са само някои от задържащите фактори в приложението на стратегическия инструментариум в тези фирми. Засилената интернационализация и динамика на бизнеса, нарастващата конкуренция и все по-трудното намиране на "място под слънцето" обаче действат като силен катализатор в търсенето на подходящи и за спецификата на малките и средните фирми стратегически подходи и методи. Особено валидно е това за динамичните, бързорастящи фирми.

Настоящата книга е резултат от натрупаната в областта критична маса от познания и опит както в развитите страни, така и в страните от Източна Европа и конкретно в България. Вплитането на голям брой казуси от реалната практика на конкретни български малки и средни фирми дава добра основа за разбирането на иначе сложната и често дискутирана материя на стратегическото управление в този клас фирми, преобладаващи в националната икономика.

Балансираното излагане на системни знания и анализът на примери от практиката прави книгата подходяща за студенти, преподаватели, предприемачи и мениджъри, както и за ръководители и специалисти от различни организации, имащи отношение към дейността и управлението на малките и средните фирми.