Литература за 9. клас. Профилирана подготовка - Б. Богданов и др.

Литература за 9. клас. Профилирана подготовка
Автор: Б. Богданов и др.
Обем: 127 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-09-05
Нашата цена: 4.37 лв
 

Настоящият текст представлява допълнение към основния учебник по литература за девети клас. Предвиден е да обслужва нуждите на обучението у второ равнище. Изданието не представлява цялостна единна структура и няма характера на самостоятелен учебник. Включените в него текстове са свързани с разделите в основния учебник и съдържат разработката на теми и произведения, предвидени по програмата за задължителноизбираема и профилирана подготовка по литература за девети клас. Фактът, че е предназначено за ученици с изявени интереси към литературата, определя както информационното богатство, така и по-високия научен стил на материалите.

Отделните разработки имат за цел не само разширяване на информацията на учениците по зададените теми, но и задълбочаване на уменията им за интерпретация и осмисляне на отделните текстове в широк културно-исторически контекст. Желанието на авторите е да формират у тях разбиране за вътрешната обвързаност и закономерност на социокултурните процеси в Античността и Средновековието.

Въпросите и задачите към отделните статии имат за цел да подпомогнат разбирането на тези процеси както в контекста на времето, в което възникват отделните културни феномени, така и от позициите на съвременния човек.