Психология за 9. клас. Задължителна подготовка - В. Василев, Р. Стаматов

Психология за 9. клас. Задължителна подготовка
Автор: В. Василев, Р. Стаматов
Обем: 175 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-09-05
Нашата цена: 6.55 лв
 

Книгата не е в наличност
Навярно за много от вас този учебник ще бъде първата книга по психология, която държите в ръцете си. В своя живот, в различните видове дейност, които сте извършвали досега, в общуването си с близки и приятели вие неведнъж сте се срещали с интересни психични явления и може би сте се замисляли над тяхната същност. Вашата възраст е характерна с това, че човек с огромен интерес обръща поглед към себе си, към своя душевен свят. Защо ви е необходимо да изучавате психологията? Всяко знание е един отговор, казва изтъкнатият швейцарски психолог Едуард Клапаред. А за да има верни отговори и знания, преди това трябва да има точно поставени въпроси. За хората, за които психологията не е професия, а само част от тяхната професионална и житейска компетентност, несъмнено интерес представляват следните въпроси:

Какви проблеми на отделния човек или на обществото като цяло може да разреши или да помогне да бъдат по-успешно решени от науката психология?

Как по-високата психологическа култура може да улесни всеки човек да разбира добре своите проблеми и да се справя по-успешно с тях?

Каква психологическа помощ - консултация, съвет, подкрепа - може да бъде получена от един опитен психолог.

Отговорите на тези и на други подобни въпроси, свързани с психологията като наука и практика, вие ще знаете в края на обучението си и учебникът, който държите в ръце, ще ви подпомогне.