Удар срещу хакерите. Ред и безпорядък на електронната поща - Брус Стърлинг

Удар срещу хакерите. Ред и безпорядък на електронната поща
Автор: Брус Стърлинг
Обем: 252 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Климент Охридски"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-09-09
Нашата цена: 9.10 лв
 

Мрежата от междуградски линии на АТ&Т се поврежда и милиони телефонни обаждания остават без отговор. Компютърен хакер препрограмира телефонна централа и обажданията до Отдела за условно осъдени във Флорида са пренасочени към гореща линия за телефонен секс в Ню Йорк. Един подземен бюлетинборд публикува отмъкнат от фирма BellSouth документ за системата 911 за спешни случаи и го прави достъпен за всеки, който се обади. Как толкова много незаконна власт се е оказала в ръцете на шепа неконтролируеми специалисти? Какво трябва да се направи?

Вие сте на прага на странна Долна земя, която се е появила, когато компютрите за първи път са били свързани с телефони. Това място няма физически координати, то съществува само в мрежите, които свързват потребителите. Като всяка граница то е дом на хора с разнообразни характери - от законни компютърни професионалисти до такива фигури като Рицар Мълния, Левака, Компю-пират, Майор Разрушение и Сребърен шпионин, известни само със своите псевдоними, и групи като Господари на хаоса, Асоциация на фантомния достъп, Братство на сянката и Коалиция на хайтек пирати. Това не е нормално пространство, а киберпространство. И ако вие използвате компютър, киберпространството неизбежно се приближава към вас с всеки изминал ден.

Ваш водач в това пътуване е авторът на научнофантастични бестселъри и опитен компютърен потребител Брус Стърлинг, подтикнат от мащабните щурмове срещу хакерите от 1990 г., при които служители на реда привеждат в изпълнение заповеди за обиск срещу нарушители на закона из цялата страна. В „Удар срещу хакерите" Стърлинг, респектирай от хакерите, служителите на закона и правозащитниците, използва и уникални репортерски методи, и безспорните си качества като романист, за да изплете потресаващ разказ, който информира, увлича и ужасява.