Храната и любовта - Вили Пасини

Храната и любовта
Автор: Вили Пасини
Обем: 244 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Лик"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-10-11
Нашата цена: 7.19 лв
 

Книгата е посветена на удоволствията на тялото, на Ерос и Дионис, на две разкъсващи човека страсти: храненето и любовта. Митологията, историята и литературата са вплетени в един увлекателен и забавен разказ за човешките желания и вкусове. Еволюцията се оказва пренаписана в светлината на гастрономията и сексуалните предпочитания.

Книгата поставя любопитни въпроси за преобладаващото удоволствие, свързано с добрата кухня или сексуалния живот; за това коя от двете теми доминира в разговорите ни, за това как се дефинират мъжкото и женското начало в леглото и на масата и има ли действително разлика между бялото месо (женското) и червеното (мъжкото), шампанското (женското) и бирата (мъжкото), както и много други.

Специално за българското издание на книгата BBSS Gallup проведе представително социологическо проучване. Изследването, както и коментар на автора върху резултатите му, са включени в приложение към книгата.

Вили Пасини е професор по психиатрия и медицинска психология в Женевския университет. Автор е на многобройни научни публикации и книги, между които Интимността, Качеството на чувствата, За какво служи двойката, Време за любов, Силата на желанието и др.