Войната между желанието и техниката. В края на механичната епоха - Алукер Розан Стоун

Войната между желанието и техниката. В края на механичната епоха
Автор: Алукер Розан Стоун
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Атика"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-11-02
Нашата цена: 6.36 лв
 

В тази безкрайно оригинална творба Алукер Розан Стоун изследва как съвременната техника влиза в разрез с традиционните представи за човешката идентичност: социално-полова, възрастова и културна принадлежност.
Компютърно опосредстваните комуникации изцяло маскират всички тези аспекти на идентичността, като разкриват само онова, което самите ние пожелаем да открием. Възходът на компютърно опосредстваните комуникации е средство, чрез което хората могат да се представят като най-различни личности - в известен смисъл - да се пресътворяват - което има своите положителни и потенциално деструктивни последици.
Текстът е нетрадиционен и представлява поредица от интелектуални провокации: от оживената атмосфера на киберлабораториите до електронното уединение на Интернет, от телефонния секс до „виртуалните травестити", от вампира Лестат до процеса срещу мъжа, обвинен, че е изнасилил жена, съблазнявайки една от множествените й личности.

Алукер Розан Стоун е преподавател и директор на Лабораторията за високоразвити комуникационни технологии в Тексаския университет в Остин.