Световодни комуникационни системи. 1. Преносна среда - Проф. Ервин Фердинандов, Цветан Мицев

Световодни комуникационни системи. 1. Преносна среда
Автор: Проф. Ервин Фердинандов, Цветан Мицев
Обем: 202 стр.
Формат в мм.: 165х235
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2001-12-21
Нашата цена: 7.74 лв
 

Книгата е предназначена да обхване дисциплините по оптични (световодни) комуникации в учебния план на специалността "Комуникационна техника и технологии" в Техническия университет - София. Тя може да се използва и от студентите по сродни специалности, като и от студенти в други университети, висши технически училища и колежи. Съдържанието е съобразено с изискванията и на трите образователни степени (бакалавърска, магистърска и докторска).

Д.т.н. Е. Фердинандов е професор в ТУ - София и в Института по електроника на БАН. Чете лекции по "Сигнали и системи" и по "Опто-електроника и оптични комуникации" във ФКТТ. Чел е лекции и по дисциплините "Антени", "Вълноводи и фидерни устройства", "Разпространение на ел.м. вълни", "Теоретични основи на оптоелектронните уреди и системи", "Лазерна локация", "Атмосферна оптика", "Инфрачервена техника". Автор е на около 150 научни труда.

Д-р Ц. Мицев е главен асистент в ТУ - София. Преди това е работил като научен сътрудник в лаб. "Лазерна локация" при Института по електроника на БАН. Води лабораторните и семинарни упражнения и курсовата работа по "Оптоелектроника и оптични комуникации". Чел е лекции по дисциплините "Основи на оптоелектрониката" и по "Опто-електронни системи в екологията". Автор е на над 54 научни труда.