Патън за лидерството. Стратегически уроци за корпоративна война - Алън Акселрод

Патън за лидерството. Стратегически уроци за корпоративна война
Автор: Алън Акселрод
Обем: 273 стр.
Формат в мм.: 150х220
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2002-02-15
Нашата цена: 13.20 лв
 

Акселрод изследва Патън чрез собствените му книги и действия и с помощта на това, което другите са писали за него. Той прави пълен портрет на постигнатото от Патън и разкрива как точно го е постигнал. След това преминава към трудната задача да подреди лидерските виждания на Патън, като представя и практически примери за тези виждания. И накрая, най-важното, Акселрод ни показва как да приложим таланта на Патън в ръководенето на нашите собствени организации.

Акселрод описва 24 идеи на Патън за лидерството - от качествата на добрия лидер и генерал до най-важните задачи на всеки лидер. Той обяснява 15 подхода за развиване на печелившо мислене; 41 идеи за анализ, подготовка и планиране; 16 дискусии за изпълнение на задачи; 49 препоръки за трениране, менторство, мотивация и насърчаване и 16 предложения за комуникация и координация. Открил, в сравнение с всеки друг изследовател, може би най-много идеи на Патън за лидерството, Акселрод ни разказва и как точно Патън създава ефикасност, какво мисли за смелостта и характера и, може би най-важното, - как Патън е „постигал невъзможното".

Аз научих много неща от тази книга. Вие също ще научите много от нея. Препоръчвам „Патън за лидерството" на всеки, който вярва в силата на лидерството.

Уилям А. Коен, доктор на философските науки, Генерал-майор от Резерва на ВВС на САЩ