Възможно най-пълният ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ/твърда корица - Дъглас Адамс

Възможно най-пълният ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ/твърда корица
Автор: Дъглас Адамс
Обем: 800 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Бард"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2002-04-02
Нашата цена: 28.31 лв
 

Превод Саркис Асланян, Мая Десева, Владимир Германов

Ето ги най-после в едно скандално издание - петте бестселъра от серията ГАЛАКТИЧЕСКИ СТОПАДЖИЯ на Дъглас Адамс. Като допълнителен бонус ще откриете зашеметяващо откровено интервю със самия автор, в което той разкрива подробности от кухнята на комичния радио-сериал, вдъхновил книгата. Но това не е всичко! Ще получите и една история за Зейфод Бийблброкс двуглавия и трирък президент на Галактиката - която ще ви накара да се кискате до припадък. Сагата започва и свършва...

ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ГАЛАКТИЧЕСКИЯ СТОПАДЖИЯ

Артър Дент, благовъзпитан и умерено скучен жител на земята е спасен в последната минута преди планетата да бъде разрушена, за да отвори път на нова хиперкосмическа магистрала. С хавлия за баня в ръка той започва пътешествие през пространството и времето, заедно със своя спасител и пътуващ дописник на ПЪТЕВОДИТЕЛЯ Форд Префект.

РЕСТОРАНТ НА КРАЯ НА ВСЕЛЕНАТА

В който гвоздеят на програмата е Краят на света и където отиват да вечерят Артър Дент, Форд Префект, собственикът на повечко глави и крайници и бивш шеф на вселената Зейфод Бийблброкс и неговата приятелка от Земята - Трилиън. Четиримата приятели се впускат да търсят отговорите на най-фундаменталните въпроси, които си е задавало човечеството:

„Кога ще вечеряме?", „Какъв е въпросът на най-важния отговор?" (Отговорът се е оказал „42").

ЖИВОТЪТ, ВСЕЛЕНАТА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО

В третата книга са изследвани всички важни неща, и не само те. Артър Дент и неговите спътници трябва да предотвратят Армагедон и да спасят вселената такава, каквато я познаваме (или си мислим, че я познаваме!).

СБОГОМ И БЛАГОДАРЯ ЗА РИБАТА

Умореният от бродене из галактиката Артър Дент се завръща на земята заедно с новата си банда и открива, че планетата е реинсталирана по най-мистериозен начин. Няколко въпроса обаче непрестанно го тормозят: Защо всички делфини са изчезнали? Какво е било последното послание на Бог към Неговото Творение? Какво всъщност е станало в деня, когато Земята е била разрушена?

ПОЧТИ БЕЗОБИДНА

Артър Дент живее на една планета, която има страх от Боб. Артър си е позволил да бъде щастлив, правейки сандвичи. Огромна грешка, защото около него се развихря самият Ад, но в няколко форми - обикновен Ад в лицето на Форд Префект, съвсем свеж Ад - новата тайнствена, непредвидима и зловеща версия на ПЪТЕВОДИТЕЛЯ, и накрая, съвършено неочакваният Ад в лицето на една тийнейджърка, която се оказва дъщеря на Артър Дент.

МЛАДИЯТ ЗЕЙФОД И БЕЗОПАСНОСТТА

Двуглавият герой се спуска чак до дъното на океана, за да разследва загадъчната катастрофа на един кораб, който „сто процента положително никога не може да катастрофира". С помощта на досадниците от Администрацията Безопасност и Гражданско Окуражаване Зейфод научава някои тревожни тайни...

Ако за пръв път хващате в ръка галактическите серии на Дъглас Адамс, НЕ СЕ ПАНИКЬОСВАЙТЕ - Във „Възможно най-пълният пътеводител на галактическия стопаджия" е включено всичко! (Без хавлията.)