Жизнена стратегия. Как да поставите хората в центъра на корпоративната стратегия - Линда Гратън

Жизнена стратегия. Как да поставите хората в центъра на корпоративната стратегия
Автор: Линда Гратън
Обем: 306 стр.
Формат в мм.: 145х220
Издател: ИК "Класика и стил"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2002-05-29
Нашата цена: 13.20 лв
 

Някога парите ви купуваха пазарния дял, а технологията ви носеше конкурентно предимство. Днес дори 23-годишните могат да спечелят един милион долара, а технологията се имитира в рамките на няколко месеца. Е, коя е следващата голяма граница пред предимствата за бизнесорганизациите? Хората, които са в тях. Единствено те могат да превърнат стратегията в жива, дишаща цел.

В тази повратна за областта книга Линда Гратън за пръв път споделя с нас „защо" и „как" на процеса на поставяне на хората в центъра на корпоративната стратегия. Ако компаниите искат да подобрят резултатите си в бизнеса, трябва да осъзнаят и да развият душата на организацията: те имат нужда от „Жизнена стратегия".

„Растящ брой мениджъри по света започват да осъзнават, че човешкият капитал бързо измества физическия и финансовия като ключов източник на конкурентно предимство. Предизвикателството е да се разберат тънкостите на свързването на стратегията за хората с бизнесстратегията. Концептуално внушителна и въпреки това силно практична, книгата на проф. Гратън ще бъде изключително полезна за установяването на тази връзка." - Сумантра Гошал, професор по стратегическо лидерство, „Лондон Бизнес Скул"

„Отдавна очаквахме свързването на бизнесстратегията със стратегията в областта на човешките ресурси. „Жизнена стратегия" комбинира убежденията, целта и процеса, за да даде практически кадрови решения за бизнес- и организационно-стратегическите резултати. Линда Гратън налага репутацията си на експерт, подпомагащ отличните постижения на бизнеса, хората и човешките ресурси чрез моделиране на своите ценности и прагматизъм в процес, който дава резултати. Отдавна се нуждаем от тази книга. Тя вече е при нас!" - Джон Хофмайстър, директор „Човешки ресурси", Роял Дъч/Шел Груп